Mung dál - mungo půlené loupané, 500 g, SWAGAT
Mung dál, Moong Dall. Loupané fazolky mungo půlené, vhodné k přípravě vegetariánských pokrmů. Někdy označovány také jako žlutý hrách či čočka.
Mung dál, Moong Dall - Fazole mungo (někdy uváděno jako žlutý hrách, čočka) jsou považovány za nejlepší a nejlehčí potravu pro člověka. Obsahuje velké množství bílkovin a dalších živin. Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
Mung dál je zaslouženě jedním ze základních pilířů indické kuchyně. Má celou řadu zdravotních benefitů a rozhodně by neměl chybět v žádném jídelníčku. Díky tomu, že jsou Mung dál loupaná, nezpůsobuje nadýmání a je velmi lehce stravitelná, takže si na ni můžou pochutnat děti i kojící ženy.
Obrovský zdroj bílkovin a vlákniny
Čočka, či mung dál, obsahuje obrovské množství bílkovin a vlákniny, a je proto oblíbenou součástí vegetariánských a veganských receptů. Je také výborným zdrojem železa, které podporuje tvorbu bílých krvinek, takže je báječnou prevencí v boji proti infekcím a onemocnění srdce. V kuchyni ji díky své chuti můžete připravit na mnoho způsobů. Báječně se hodí do polévek, karbanátků, pomazánek nebo jako příloha.
Mung dál v ájurvédě
má ochlazující účinek a dokáže báječné zklidnit tělo i mysl. Stává se tak vhodnou stravou například při józe a meditaci. Dle ájurvédské medicíny je vhodná pro všechny tři konstituční typy (vátu, pittu i kaphu).
Tip: K dochucení se skvěle hodí například kurkuma a koriandr. Nejenže podtrhne její chuť, ale usnadňuje také vstřebávání železa do organismu.
Příprava: Fazolky důkladně propláchněte a namočte ji přes noc do vody, aby při vaření rychleji změkla (doba se liší dle receptu). Poté vařte na mírném plameni a před koncem přípravy osolte.
Skladování: Doporučujeme uchovávat v uzavřené nádobě, zachová se tak chuť i čerstvost čočky. Skladujte na suchém a chladném místě mimo dosah slunečního záření.
Je považováno za nejlepší a nejlehčí potravu pro člověka. Obsahuje velké množství bílkovin a dalších živin.
Vhodné pro vegetariány i pro vegany. Uchovejte v suchu a chladu.
Použití: Máčíme nejméně 2 hodiny ve studené vodě, vodu slijeme, mungo propláchneme v čisté vodě. Vaříme do změknutí, solíme po uvaření.
Hmotnost: 500 g
Země původu: viz. obal
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.