Kmín římský mletý, 100 g, Swagat
Římský kmín s příjemnou ostrou chutí. Podpoří trávení, zmírňuje nadýmání a čistí trávicí trakt.
Kumín, římkmín a římský kmín
Spousta názvu, ale jen jedno koření. Římský kmín má oproti našemu českému kmínu příjemně ostrou a trochu nahořklou chuť a kořeněnou orientální vůni, je celkově aromatičtější.
Použití římského kmínu
- Používá se při přípravě hutných indických, mexických a středoasijských pokrmů. Často se přidává do luštěninových a masových pokrmů a polévek.
- Dává se do salámů, klobás, sýrů a do těsta na chleba.
- Je součástí indických masal - tedy směsí koření, jako je kari nebo tandoori masala.
- V indických pokrmech se krátce orestuje na ghí, aby se rozvinula jeho příjemná chuť.
Římský kmín pro dobré trávení
Kuminu nelze upřít pozitivní vliv na trávicí systém, který čistí a pomáhá eliminovat nadýmání a pomáhá k lepší stravitelnosti. Proto se přidává například do luštěnin a jiných těžších jídel.
Tip: Skvěle se kombinuje s koriandrem a fenyklem do tzv. “KKF směsi” pro výluh na popíjení.
Ájurvéda a kumin
Dle ájurvédy je římský kmín pálivý a zahřívací, vyrovnává všechny tři dóši, ale je potřeba opatrnost při zvýšené pittě. Ájurvéda ho považuje za nejvhodnější prostředek proti nadýmání a podporuje trávicí oheň agní.
Složení: římský kmín (šabrej kmínovitý, kumín, džírá, Cuminum cyminum)
Skladování: Uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme skladovat v uzavřené nádobě pro zachování chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 476 kcal |
Tuky | 25,46 g |
Sacharidy | 43,02 g |
– z toho cukry | 5,43 g |
Bílkoviny | 18,57 g |
Specifické reference
ean13 | 8594198370172 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.