Sumah - škumpa mletá
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).
Sumah vyniká svojí temně červenou barvou a kyselou chutí. Je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje ocet.
Složení: 100% Rhus coriaria
Použití: Sumah je koření arabské a turecké kuchyně, přidává se do kebabů, hodí se na grilované maso, do salátů, jogurtových dipů a luštěnin.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Specifické reference
ean13 | 8595595918202 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.