Maha masala
Maha masala je směs koření inspirovaná indickou kuchyní, s velmi širokým uplatněním. Směs má plnou chuť a výraznou vůni po římském kmínu a koriandru. Maha zvýrazní chuť připravovaného pokrmu a dodá mu orientální tóny indické kuchyně. Složení: kmín mletý,
Maha masala je směs koření inspirovaná indickou kuchyní, s velmi širokým uplatněním. Směs má plnou chuť a výraznou vůni po římském kmínu a koriandru. Maha zvýrazní chuť připravovaného pokrmu a dodá mu orientální tóny indické kuchyně.
Složení: kmín mletý, koriandr mletý, hořčice mletá bílá i černá, cumin mletý, kardamom mletý, cibule mletá
Použití: Směs je určena k základnímu ochucení polévek, zeleninových jídel, pomazánek, masa, ale i salátů. Nevytváří hlavní chuť pokrmu, ale spíše podtrhne a zvýrazní chuť ostatních surovin. Uplatnění nachází zejména ve vegetariánské kuchyni.
Pomazánka z červené čočky – potřebujeme:
- 5 lžic olivového oleje;
- 1 cibuli nakrájenou na kostičky;
- 3 stroužky česneku;
- 1 mrkev, nastrouhanou na hrubém struhadle;
- 0,5 l vody;
- 1 lžičku směsi koření Maha masala;
- sůl podle chuti.
Postup: Na oleji orestujeme cibulku a utřený česnek. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a lžičku koření, za občasného míchání společně orestujeme. K orestované zelenině přidáme propláchnutou a okapanou čočku a společně opékáme cca 5 min. Čočka musí být dobře promíchaná s olejem, aby se nepřipalovala. Poté směs zalijeme 0,5 l vody a za občasného míchání vaříme 15–20 min., dokud se všechna voda nevyvaří. Díky občasnému míchání během varu získá čočka „pomazánkovou” konzistenci. Směs dochutíme solí a necháme vystydnout. Podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou dle chuti.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Kořenící přípravek
Specifické reference
ean13 | 8595595917472 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.