Chilli con carne
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Složení: kmín římský, paprika, chilli, oregano, pepř, cibule, chilli zrno
Použití: Chilli con carne je směs vhodná na přípravu stejnojmenného pokrmu texasko-mexické kuchyně. Lze ji použít k dochucení ragú, gulášů, dušených zeleninových směsí, ale i mletého masa.
Chilli con carne — potřebujeme:
- 1 lžíci rostlinného oleje;
- 1 cibuli na drobno nakrájenou;
- 1 červenou papriku nakrájenou na kousky;
- 500 g mletého hovězího masa;
- 2 polévkové lžíce koření Chilli con carne;
- ¼ litr hovězího vývaru (může být i voda);
- plechovku krájených rajčat;
- 1 čajovou lžičku cukru;
- plechovku sterilovaných fazolí;
- sůl a pepř dle chuti.
Postup: V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme (3 min.). Přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, posypeme ho kořením a restujeme, dokud se nerozpadne. Poté podlijeme maso vývarem, přidáme nakrájená rajčata, lžičku cukru a dusíme nezakryté 20 min. Následně do směsi přimícháme scezené fazole a dusíme dalších 10 min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Kořenící přípravek
Specifické reference
ean13 | 8595595917380 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.