Piri Piri
Piri Piri je kořenicí přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček. Piri Piri má štiplavé a svěží aroma. Chuť samotné směsi je cítit po chilli papričkách - příjemně pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.
Piri Piri je kořenicí přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček. Piri Piri má štiplavé a svěží aroma. Chuť samotné směsi je cítit po chilli papričkách – příjemně pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.
Složení: Cayenský pepř, paprika, česnek, cibule, kardamom, zázvor, oregano.
Použití:
Piri Piri se výborně hodí zejména do masových pokrmů. Doporučuje se především na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete.
Maso Piri Piri
Na čtyři porce potřebujeme:
- 1 kg masa (kuřecí, vepřové, hovězí),
- 50 ml červeného vína,
- 100 ml olivového oleje,
- 3 polévkové lžíce Piri Piri,
- sůl dle chuti.
Postup: Olivový olej, červené víno, koření Piri Piri a sůl smícháme a necháme pár minut odstát. Naporcované maso naložíme do připravené omáčky alespoň dvě hod. před rožněním či pečením v troubě. Při grilování pravidelně potíráme zbytkem omáčky. Maso Piri Piri podáváme se svěžím salátem nebo s křupavým bramborem a např. česnekovým dipem.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Specifické reference
ean13 | 8595595914655 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.