Cejlonský pepř černý celý 30g
Cejlonský pepř černý celý 30g (Piper nigrum)
Nezralé bobule pepřovníku černého Piper nigrum
Země původu: Srí Lanka
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Běžný černý pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, silného černého pepře, který byl pěstován a zpracováván na Srí Lance. Obsah pálivé látky piperinu je vysoký a po rozdrcení má tento pepř opravdu intenzivní, bohaté aroma. Kulinářské užití pepře je známé, tím ale zdaleka nekončí. Pepř je hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je výborný také při masážích.
Málokdo zná zpracování pepře. Podle stupně zralosti a zpracování rozlišujeme plody pepřovníku černého jako pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř vzniká krátkým povařením nezralých plodů a následným sušením na slunci. Zelený pepř jsou nezralé plody, které nebyly vařeny, ale pouze sušeny. Bílý pepř jsou semena zralých plodů.
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.