BIO Rýžový ocet, 250 ml, Day Spa
Tradiční BIO rýžový ocet z Japonska s méně kyselou chutí než běžné octy. Vhodný pro dochucení pokrmů především asijské kuchyně.
Poklad z Dálného Východu
Rýžový ocet má své kořeny v Číně, kolem 5. století se pak stal oblíbeným i v Japonsku, kde je dodnes základem pro dochucení sushi rýže nebo přípravu dresinků. V jihovýchodní Asii se jako okyselující dochucovadlo častěji než ocet používá limetka či tamarind, proto většina značek, se kterými se v obchodech setkáte, jsou japonské, čínské nebo tchajwanské.
Náš BIO rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže – cukry v rýži se přemění na alkohol (rýžové víno) a následnou druhou fermentací pak na ocet, který je obvykle mnohem méně kyselý a jemnější než klasické kvasné či jablečné octy.
Skvělá chuť i blahodárné účinky
Rýžový ocet může pomoci kyselině octové nastartovat trávení, má také antiseptické vlastnosti, může působit jako jaterní tonikum a pomáhá překonat únavu. Esenciální aminokyseliny v rýžovém octu navíc posilují imunitu a normální funkci kardiovaskulárního systému.
Ocet v ájurvédě
Octu jsou přisuzovány hřejivé vlastnosti. Pomáhá k lepší cirkulaci energie v těle a odvádí stagnující krev. Ocet prospívá Vátě, při zvýšené konzumaci však může narušit rovnováhu Pitty a Kaphy.
Použití: Hodí se k dochucení sladkokyselých pokrmů jako jsou pickles, těstovinové a luštěninové saláty, rýžové nudle, sushi. Dále jej lze použít k přípravě dipů, marinád, majonéz a také do octových nápojů.
Složení: voda, celozrnná hnědá rýže, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Výživové údaje na 100 ml | |
---|---|
Energetická hodnota | 144 kj / 35 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0,4 g |
Sůl | 1,02 g |
Specifické reference
ean13 | 8595664605118 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.