Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Ručně vyrobená hořká čokoláda s marakujou.
Hořká čokoláda 75% doplněná svěží kyselkavou marakujou. Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Hořkou čokoládu skvěle doplňuje svojí svěží chutí. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.
Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Čokoláda je vhodná také pro vegany.
Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 2390 kJ (576 kcal) |
tuky | 43,40 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 26,13 g |
sacharidy | 31,4 g |
z toho: cukry | 22,55 g |
vláknina | 12,3 g |
bílkoviny | 8,88 g |
sůl | 0,040 g |
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Dark Chocolate 75% Passion Fruit
Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, passion fruit at least 3%. Cocoa share at least 75%.
No lecithin added. Gluten-free.
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Doplňkové parametry
Kategorie: Hmotnost: Druh čokolády: Vlastnosti:
ČOKOLÁDY |
0.045 kg |
hořká |
Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan |
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.