Čokoláda hořká 75% s GUARANOU, 45g
Čokoláda s guaranou spojuje chuť čokolády a „zázračné“ rostliny z brazilského pralesa – guarany.
Čokoláda hořká 75% s GUARANOU, 45g
Ve spolupráci s firmou GUARANAPLUS jsme vytvořili kolekci čokolád s guaranou.
Tentokrát jsme snoubili chuť čokolády a „zázračné“ rostliny z brazilského pralesa – guarany.
Guarana je známá jako přírodní zdroj energie. Má stimulační účinky na vytrvalost a je prostředkem potlačujícím fyzickou únavu. Zvyšuje intelektuální výkon, koncentraci a schopnost učení se. Kromě toho má i spoustu jiných účinků… Více na www.guaranaplus.cz
Spojením čokolády z Hané a guarany vznikly originální čokolády lahodných chutí.
Tyto čokolády doporučujeme studentům, řidičům a všem, kdo mají tzv. duševně náročnou práci. Stejně tak jsou tyto čokolády vhodné pro lidi, kteří se věnují sportu aktivně nebo pasivně, případně mají jinou fyzickou zátěž.
Věříme, že Vás nová kolekce čokolád potěší.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, guarana.. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.
Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti, kterou navíc podtrhuje chuť guarany. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.
Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.
Čokoláda je vhodná i pro vegany.
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.
Čokoládám byl udělen certifikát "ČESKÝ VÝROBEK", HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Specifické reference
ean13 | 1007838304910 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.