Mango v čokoládě
Tropický dezert plný svěžích chutí a poctivých ingrediencí - plátky sladkého sušeného manga tradiční thajské odrůdy Kaew Kamin v křupavé krustě naší čokolády.
- celé kusy manga
- čisté složení bez konzervantů a barviv
- balíček plný vlákniny, antioxidantů, vitamínů A a C a minerálů jako je draslík a hořčík
Váha: 150 g
Složení: sušené mango 61 %, čokoláda 63% (bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo)
Původ kakaa: Uganda - Semuliki forest / Latitude
Taky jste měli jako malí rádi kočičí jazýčky? Máme pro vás něco ještě lepšího! Tohle zobání přináší stejnou radost z křupavé čokolády, navíc ale s tropickým překvapením uvnitř. V naší 63% čokoládě jsme obalili celé plátky sladkého sušeného manga a vy si tak můžete vychutnat exotickou explozi se spoustou výživových benefitů. Mango je bohatým zdrojem vlákniny, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Obsahuje také množství důležitých vitamínů, například vitamín A (beta-karoten), vitamín C a minerálů jako je hořčík, vápník, fosfor a především draslík. Ten pomáhá regulovat krevní tlak a přispívá ke správné činnosti srdce.
Naše mango odrůdy Kaew Kamin pochází z rodinné farmy z oblasti Phetchaburi v centrálním Thajsku. Pěstování manga se zde věnují již po několik generací a kladou velký důraz na udržitelné zemědělské postupy a zachování tradičních pěstitelských metod. Každé mango zde sbírají ručně v optimálním stupni zralosti, aby byla zajištěna nejlepší chuť. Po sklizni plody pečlivě třídí a vybírájí jen ty nejkvalitnější kusy. Odrůda Kaew Kamin je známá svou sladkou chutí, výraznou vůní a sytě žlutou barvou. Má pevnější strukturu, která umožňuje snadné sušení. Díky tomu si mango uchovává intenzivní chuť i po zpracování.
Plátky sušeného manga jsme obalili v naší čokoládě vyrobené z kakaových bobů, které pochází z deštného lesa Semuliki. Ten leží na západě Ugandy a je součástí jednoho z nejstarších a nejméně narušených ekosystémů v celé Africe. Od zhruba 1000 drobných certifikovaných farmářů zde za prémiovou cenu organické kakaové boby vykupuje a následně centrálně zpracovává společnost Lattitude. Ta vznikla v roce 2016 s posláním zprostředkovat světu unikátní chuť ugandského kakaa a zároveň zlepšit život tisíců zdejších domácností. Lattitude poskytuje farmářům v rámci svého programu také pojištění, finanční podporu a školení v různých oblastech od ekologického zemědělství až po finanční gramotnost. Pyšní se certifikací B Comporation, což značí nejvyšší standardy sociální a environmentální udržitelnosti. I díky její činnosti se daří zachovávat jedinečný ekosystém deštného lesa Semuliki pro budoucí generace.
Specifické reference
ean13 | 8594184561669 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.