Rooibos
Rooibos červený (lat. Aspalathus linearis) neboli čajovec kapský je vzpřímený keř dorůstající výšky až 2 m. První sklizeň začíná až u půlročních rostlin, lístky se sbírají do vaků a následně jsou drceny. Rooibos medový prochází procesem fermentace, přičemž získává svoji medovou barvu, vůni a chuť.
Rooibos červený (lat. Aspalathus linearis) neboli čajovec kapský je vzpřímený keř dorůstající výšky až 2 m. První sklizeň začíná až u půlročních rostlin, lístky se sbírají do vaků a následně jsou drceny. Rooibos medový prochází procesem fermentace, přičemž získává svoji medovou barvu, vůni a chuť.
Již po mnoho generací je nápoj velice populární v Jižní Africe, ale v posledních letech je konzumován i v mnoha dalších zemích po celém světě.
Šálek čaje Rooibos (bez cukru) navíc neobsahuje žádné kalorie. Kromě toho čaje Rooibos neobsahují kofein, a představují tak alternativní bezkofeinový nápoj, vhodný k celodennímu popíjení i pro děti, kojence a těhotné ženy.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na intrnetu nebo v literatuře.
Tradiční užití:
Dvě čajové lžičky medového rooibosu přelijeme 250 ml horké vody a necháme cca 5 min. louhovat. Zvolit lze i silnější variantu: 8–10 g = 4–5 čajových lžiček na 500 ml vody.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Specifické reference
ean13 | 8595595905721 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.