Pampeliška lékařská kořen řezaný
Pampeliška neboli smetanka lékařská je známá také jako dandelion. Jedná se o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou.
Pampeliška neboli smetanka lékařská je známá také jako dandelion. Jedná se
o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou. Stačí roznést nebo rozfoukat pár semínek pampelišky na slunné místo, kde je k dispozici klasická zemina, a smetanka lékařská je na světě.
V tradiční medicíně je však smetankový kořen velice ceněný a je vhodný zejména pro udržení normálních trávicích funkcí – působí jako prebiotikum. Pampeliška lékařská se dále používá jako účinný antioxidant, podporuje jaterní a žaludeční funkce, je vhodná pro udržení normálního stavu močového systému. Užívání je doporučováno pro podporu trávicího traktu. Kořen je často součástí bylinných směsí.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití:
Dvě čajové lžičky sušeného a řezaného kořene pampelišky lékařské přelijeme 250 ml horké vody a necháme chvilku projít varem. Sundáme z ohně a přiklopené louhujeme 15 min. Poté scedíme a pijeme vlažné 2× denně.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Specifické reference
ean13 | 8595595911029 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.