Hot Madras Kari je aromatická směs koření speciálně dovezená z Madrasu a připravená k použití pro všechny autentické kari pokrmy.
Mild Madras Kari je aromatická směs koření speciálně dovezená z Madrasu a připravená k použití pro všechny autentické kari pokrmy.
Extra pálivé chilli.
Chilli prášek získaný z nejlepších a nejpálivějších červených papriček, zvýrazňuje chuť dalších ingrediencí a pokrmu samotného.
Nejkvalitnější ručně sbíraná granátová jablka, sušená za přísných hygienických podmínek
Orientální směs koření. Barevná všhochuť koření s mangem, granátovým jablkem, mátou a chilli vhodná nejen do mletých mas, ale i k ochucení pražených oříšků, ovocných a zeleninových salátů.
Indické koření. Aromatická pryskyřice kořene Ferula asafoetiada, někdy se mu říká ločidlo nebo čertovo lejno. Používá se při přípravě luštěninových i zeleninových jídel i slaných specialit.
Má velice zvláštní chuť - nahrazuje při vaření cibuli a česnek. Používá se ve skutečně malém množství. Jako koření se užívá sušená šťáva z této rostliny.
Mleté koření s širokým uplatněním.
Badyán celý (Illicium verum)
Souplodí badyáníku pravého (celé a necelé hvězdičky).
Země původu: Vietnam
Cejlonský hřebíček celý 25g (Syzygium aromaticum)
Květní kalichy s poupětem hřebíčkovce kořenného.
Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový oříšek celý 2ks (Myristica fragrans)
Země původu: Srí Lanka
Brazilský pepř růžový celý 30g (Schinus terebinthifolius)
Bobule pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius
Země původu: Brazilie
Cejlonský pepř černý celý 30g (Piper nigrum)
Nezralé bobule pepřovníku černého Piper nigrum
Země původu: Srí Lanka
Malabarský pepř zelený celý 30g (Piper nigrum)
Nezralé bobule pepřovníku černého Piper nigrum
Země původu: Malabar (Indie)
Cejlonský muškátový květ celý 10g (Myristica fragrans)
Oplodí muškátovníku pravého.
Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový květ mletý 20g (Myristica fragrans)
Mleté oplodí muškátovníku pravého 100%
Země původu: Srí Lanka
Vanilka madagaskarska bourbon dlouhá 4g (Vanilla planifolia)
Váha lusku ~2-4g, délka lusku ~16-19cm, vlhkost 25-40%, vanilin 2-3%
Země původu: Madagaskar
Římský kmín má příjemnou ostrou chuť.
Směs černého a dlouhého pepře se zázvorem.
Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také jako anýzové koření.
Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století.
Česnek setý neboli kuchyňský je vytrvalá rostlina patřící k tradičnímu koření, které je známé po celém světě. Domovinou mu je zřejmě západní Asie. Předmětem sběru jsou kulovité cibule, které jsou rozdělené do několika šupin, tzv. stroužků.
Chilli Bird’s Eye neboli ptačí oči (lat. Capsicum annuum) jsou malé chilli papričky dorůstající jen zřídka délky větší než 3 cm a jejich průměr nepřesahuje 1 cm. Běžně se vyskytují v jihovýchodní Asii a Etiopii. Velikostně se často srovnávají s chilli Pequin, jejich horkost je však o něco vyšší.
Chilli Habanero (lat. Capsicum chinense) je středně velká paprička dorůstající délky 6 cm. Habanero pochází z amazonské oblasti, odkud se rozšířilo až do Mexika. Nezralé plody jsou zelené, s dozráváním mění barvu na obvyklou červenou, ale výjimkou není ani fialová, hnědá, oranžová, nebo dokonce bílá.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Citroník limonový neboli pravý je stálezelený listnatý strom dorůstající výšky až devíti metrů. Patří do čeledi Rutaceae – routovité a domovinou mu je Čína nebo Indie. Dnes je pěstován i ve Španělsku, Itálii, Austrálii, Rusku, ale také v Americe (na Floridě) nebo v Africe.
Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru a saturejce.
Velice jakostní směs na přípravu originálního černého čaje s mlékem. V Indii je užíván k celodennímu pití namísto kávy, povzbuzující účinek yogi čaje je stejně silný, ale trvá déle. K přípravě Dáta masala doporučujeme silný černý čaj Assam.
Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha tamních pokrmů, jako je pilaf či birjuní. Je vhodná jako přísada do jogurtových pokrmů. Garam masala má příjemné, svěží aroma.
Hořčice setá je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Patří do čeledi Brassicaceae – brukvovité. Domovinou jí je jižní Evropa – oblast Středomoří a západní Asie. V dnešní době se pěstuje téměř po celém světě a je považována za významnou medonosnou rostlinu.
Brukev černá je jednoletá samosprašná rostlina dorůstající výšky až 1,5 m. Domovinou jí je Středomoří, dnes je považována za kosmopolitně rozšířenou. Lodyha je vzpřímená, na konci bohatě větvená. Kvete drobnými žlutými kvítky od června do srpna.
Hřebíčkovec kořenný je stálezelený tropický strom dorůstající výšky až 25 m. Domovinou mu jsou ostrovy Indonésie, dnes se však pěstuje také v jiných tropických částech světa, např. na ostrovech v Indickém oceánu.
Kardamovník obecný, lat. Elettaria cardamomum, je statná bylina dorůstající výšky až čtyř metrů. Patří do čeledi zázvorníkovitých a pochází z tropických deštných pralesů Kardamomových hor. Dodnes se pěstuje v Indii, dále už i v Guatemale, Tanzanii a na Srí Lance.
Kardamovník obecný, lat. Elettaria cardamomum, je statná bylina dorůstající výšky až čtyř metrů. Patří do čeledi zázvorníkovitých a pochází z tropických deštných pralesů Kardamomových hor. Dodnes se pěstuje v Indii, dále už i v Guatemale, Tanzanii a na Srí Lance.
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři.
Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.
Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.
Koriandr setý je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice.
Kurkumovník dlouhý je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 1,5 m. Předmětem sběru jsou zdužnatělé článkovité oddenky, které se podobají zázvoru. Původem je z jižní Asie, avšak největším producentem je Indie, kde se kurkuma po staletí řadí do tradiční ájurvédské medicíny.
Maďarské koření je velice oblíbený kořenicí přípravek. Jedná se o jemně pikantní směs, která se hodí zejména na steaky, rožněná masa, pikantní omáčky a guláše. Maďarské koření má výrazné paprikové aroma dokreslené vůní kmínu. Chuť je příjemně papriková a mírně pikantní, kmínová.
Medvědí česnek je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 40 cm. Kořen má cibulovitý, stonek přímý, listy převážně přízemní a řapíkaté, na povrchu potažené kutikulou, proto jsou hladké a světlé. Květy medvědího česneku jsou bílé, drobné a často vytváří květenství ve tvaru okolíku.
Mořská řasa kombu (lat. Laminaria japonica) je tradiční součást japonské kuchyně. Má nezaměnitelnou mořskou chuť a vůni. Mořská řasa je běžně využívána jako jakákoliv jiná běžná zelenina. Avšak oproti běžné zelenině obsahuje mnohonásobně větší množství látek.
Muškátovník pravý neboli vonný je neopadavý, silně aromatický strom dorůstající výšky až 15 m. Domovinou mu je Indonésie, dnes je však již pěstován také v mnoha dalších zemích s tropickým podnebím. Koruna stromu je kuželovitá, souměrně rozložená s listy kožovitými a zašpičatělými.
Paprika klobásová patří k oblíbenému koření u nás i ve světové kuchyni. Její vůně je výrazná, intenzivní a dlouhotrvající. Převládá silně kořeněná chuť, kterou doprovází jemná štiplavost. Má vynikající barvivost a velmi příjemně dochutí omáčky či zeleninové pokrmy.
Paprika lahůdková patří mezi nejpoužívanější koření u nás i ve světové kuchyni. Má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni. Označení ASTA 140 poukazuje na kvalitu, která je hodnocena na stupnici ASTA (kolorimetrický index) za pomoci čísel 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160 a 180. Hodnocena je schopnost barvivosti a samozřejmě chuť.
Paprika sladká maďarská patří mezi nejoblíbenější mleté papriky u nás i ve světové kuchyni. Má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni, charakteristickou po sladké paprice. Chuť je jemně nasládlá a velice delikátní. Označení ASTA 180 poukazuje na nejvyšší kvalitu.
Paprika sladká uzená je před rozemletím nejprve vyuzena. Tím si získává svoji neodolatelnou, charakteristickou vůni dýmu a uzenou chuť. Patří k oblíbenému koření, které se hodí všude tam, kde je požadován náznak kouře. Má vynikající barvivost a velmi příjmně dochutí omáčky, pomazánky i tvaroh.
Pepřovník černý je ovíjivá, stálezelená liána dorůstající délky až 4 m. Rostlina pochází z indického subkontinentu z oblasti Malabarského pobřeží. Pepřovník černý byl rozšířen do mnoha tropických zemí, dnes se mezi největší pěstitele řadí například Vietnam, Indie, Indonésie a Srí Lanka.
Pepř Tellicherry je plod pepřovníku černého, lat. Piper nigrum, který pochází z indického subkontinentu z oblasti Malabarského pobřeží. Předmětem sběru jsou pouze větší plody dorůstající minimální velikosti 4,25 mm. Plodů o této velikosti se v celkové produkci vyskytuje pouze 10 %.
Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagara, čínský nebo japonský pepř.
Pepřovník černý je ovíjivá, stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Rostlina pochází z indického subkontinentu z oblasti Malabarského pobřeží. Pepřovník černý byl rozšířen do mnoha tropických zemí, dnes se mezi největší pěstitele řadí například Vietnam, Indonésie, Indie nebo Srí Lanka.
Piri Piri je kořenicí přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček. Piri Piri má štiplavé a svěží aroma. Chuť samotné směsi je cítit po chilli papričkách - příjemně pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.
Salvia Paradise koření speciál je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Speciální směs má velice lákavé hutné aroma. Nabízí se vůně koriandru, česneku a kurkumy. Příjemně slaná chuť je doladěna střídmou pikantností a jiskrou skládající se z chuti všech použitých druhů koření.
Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyni Západní Indie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Neobsahuje sůl.
Saturejka pochází z oblastí kolem Černého moře, z východního Středomoří a jižní Evropy, kde tvoří součást stálezelených porostů. Známe dva druhy saturejek – horskou a zahradní. Oba tyto druhy lze použít stejně.
Skořicovník pravý (lat. Cinnamomum verum) je středně vysoký strom dorůstající výšky až 15 m. Známý je také jako skořicovník cejlonský s lat. názvem Cinnamomum zeylanicum. Domovinou mu je Srí Lanka a přilehlé pobřeží Indie. Kůra z pravého cejlonského skořicovníku poskytuje prvotřídní kvalitu svitků.
Skořicovník pravý je středně vysoký strom dorůstající výšky až 15 m. Známý je také jako skořicovník cejlonský s lat. názvem Cinnamomum zeylanicum. Domovinou mu je Srí Lanka a přilehlé pobřeží Indie. Předmětem sběru je kůra stromu.
Kouřová sůl je kořenicí přípravek, který dodává pokrmům výrazné kouřové aroma. Výborně zpestřuje a dolaďuje chuť jídel o vůni letního ohně. Je vhodná k přípravě všech druhů pokrmů, zejména pak mas, klobás a uzenářských výrobků. Lze ji využít k naložení masa před uzením.
Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem ...
Prášek ze semen fenyklu. Heera - Premium Quality.
Badyán celý (Illicium verum)
Souplodí badyáníku pravého (celé a necelé hvězdičky).
Země původu: Vietnam
Zázvor lékařský je vytrvalá bylina, která svým tvarem připomíná rákos či cukrovou třtinu. Pěstuje se pro oddenky – zázvor, který je využíván pro své fytoterapeutické účinky a jako aromatické ostré koření. Blahodárně působí na dýchací cesty
Asado je argentinská směs koření vhodná především pro přípravu grilovaného masa. Ostatně to již napovídá její název. Výrazem asado se totiž označuje pravá argentinská grilovačka.Jedná se o aromatickou směs papriky, cibule, pepře a oregana.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr. Složení: chilli mleté a drcené, paprika mletá a drcená, česnek, sůl (max. 8 %), rajčatový prášek,
Koriandr setý, lat. Coriandrum sativum, je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice. Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená
Maha masala je směs koření inspirovaná indickou kuchyní, s velmi širokým uplatněním. Směs má plnou chuť a výraznou vůni po římském kmínu a koriandru. Maha zvýrazní chuť připravovaného pokrmu a dodá mu orientální tóny indické kuchyně. Složení: kmín mletý,
Pepř je jedním z nejoblíbenějších koření vůbec. Tato směs 4 druhů pepře v sobě pojí klasickou chuť černého pepře, jemnější chuť bílého a zeleného a nasládlou chuť růžového pepře. Složení: pepř černý, bílý, zelený, růžový Použití: Pepř barevný je velmi
Bylinková sůl je kombinací jemné mořské soli a tradičních českých a italských bylin. Pokrmům dodá příjemnou bylinkovou chuť a vůni spolu s jemnou slaností mořské soli. Při přípravě pokrmů má široké uplatnění. Složení: mořská sůl (max. 92 %), směs
Česneková sůl je ideální kombinací pro milovníky české kuchyně, zejména milovníky česneku. Česnek nachází uplatnění snad ve všech kuchyních světa. Je nezbytný při přípravě mletého a skopového masa, uzenin, majonéz, polévek apod. Česneková sůl má výraznou
Hrubá mořská sůl v kombinaci s pikantním kořením je vhodná pro milovníky ostré chuti. Pokrmům dodá výraznou pikantní chuť po česneku a pepři a jemnou pálivost po chilli. Složení: mořská sůl hrubá (max. 83,8 %), česnek, pepř černý, cibule, nové koření,
Tonka fazole, někdy také nazývané tonka boby (bean), jsou fermentovaná semena stromu silovoň obecný, který roste ve Střední Americe a na severu Jižní Ameriky. Tonka se v historii používala v parfumerii a tabákovém průmyslu jako náhražka vanilky.
Vyvážená kombinace kvalitního korejského červeného ženšenu a dvou vitálních hub reishi a cordycepsu je sestavená na principech tradiční čínské medicíny pro podporu vitality a obranyschopnosti.
Používáme nejvyšší možnou kvalitu ženšenového extraktu, který je vyroben ze 100% fermentovaného extraktu korejského červeného ženšenu.
Utskho Suneli, neboli pískavice se výborně hodí k masovým jídlům, houbám, bramborám. Je skvělou přísadou do polévek a omáček. A nejen to! Tato skvělá bylinka podporuje imunitní systém, působí protizánětlivě a u kojících žen podporuje laktaci.
Můžete si z ní uvařit i čaj nebo použít jako obklad. Zkrátka s tímto kořením rozhodně neuděláte chybu.
Šabrej kmínovitý je jednoletá okoličnatá rostlina z čeledi miříkovité (Apiaceae), dorůstající výšky až 30 cm. Původní domovinou této rostliny je východní Středomoří. Její semena se využívají jako koření a jsou známá pod názvem římský kmín nebo cumin.
Kari listy se získávají z aromatické dřeviny Murraya koenigii, která pochází z jižní Indie a Srí Lanky. Patří do čeledi routovitých (Rutaceae) a dorůstá výšky až 6 m. Čerstvé kari listy jsou oblíbeným kořením v indické kuchyni. Listy se orestují na oleji
Trikatu je kombinací tří druhů koření – pepř dlouhý, pepř černý a zázvor lékařský, které podporují trávení a přirozenou obranyschopnost organismu.
Pelyněk kozalec neboli estragon je vytrvalá rostlina, z čeledi hvězdicovité (Asteraceae) dorůstající výšky až 120 cm, jejíž původní domovinou je Asie. Estragon patří mezi hlavní byliny využívané ve francouzské kuchyni. Jeho chuť je popisována jako
Galgán lékařský je rostlina z čeledi zázvorovitých (Zingiberaceae), která vyniká vysokým obsahem silic, zejména v oddencích a semenech. Galgán dosahuje výšky až 2 m a vytváří typické trsy, tvořené dlouhými kopinatými listy. Pochází z Číny, postupem času
Grilovací směs je vhodná k marinování různých druhů masa před grilováním, ale také na dochucení pečeného masa a různých druhů marinád. Směs neobsahuje sůl, tedy během marinování neuvolňuje šťávu z masa. Hotový pokrm lze dochutit solí dle vaší chuti.
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy
Pepř dlouhý je plod pepřovníku dlouhého, jehož původní domovinu najdeme v Indii, v podhůří Himálaje. Pepřovník dlouhý je dvoudomá kvetoucí liána z čeledi pepřovníkovitých (Piperaceae). Pepř dlouhý je v Evropě méně známý. Používá se především v Indii
Směs koření pro grilování masa i zeleniny.